דרך דגים, מקורות צמחיים או כתוסף תזונה – חשוב לספק לגוף אומגה 3, אשר לוקחת חלק משמעותי בהגנה ובבניה של הגוף, במיוחד בקרב ילדים. במאמר שלפניכם נסביר על אומגה 3 וחשיבותה, כיצד ניתן לצרוך אותה ולמה חשוב לספק אותה לגוף כבר מגיל צעיר.
מה זה אומגה 3?
אומגה 3 היא קבוצה של חומצות שומן החיוניות לבריאות ולתפקוד של הגוף. צריכה קבועה ומאוזנת של אומגה 3 תורמת למאזן בין חומצות השומן הרוויות לבלתי רוויות בגוף, וכך מסייעת לתפקודי המוח ומערכת העצבים, מגנה על הגוף במצבי לחץ ותורמת למערכת החיסון. השם 'אומגה 3' מבוסס על המבנה הכימי של חומצות השומן המרכיבות אותה – היא בנויה משלוש חומצות שומן, כאשר הראשונה לא מיוצרת בגוף באופן טבעי, והשנייה והשלישית מיוצרות מחומצת השומן הראשונה. כאמור הגוף לא יודע לייצר אומגה 3 באופן טבעי, לכן היא נקראת "חומצת שומן חיונית" וחשוב לצרוך אותה ממקורות אחרים, כמפורט בהמשך המאמר.
מה היתרונות של אומגה 3 בילדים?
לאומגה 3 יש מגוון יתרונות, במקרב בקרב ילדים:
- התפתחות התינוק – אומגה 3 משפיעה על תהליכי בניית התאים של העובר עוד כשהאימא בהריון, וחשובה להתפתחות מערכת הראייה. לאחר שהתינוק נולד, צריכת אומגה 3 חיונית להתפתחות המוח ובניית מערכת החיסון.
- הפרעת קשב וריכוז – יש הטוענים כי צריכת אומגה 3 מפחיתה תסמינים של היפראקטיביות וקשר וריכוז.
- ההשפעה של המוח – אומגה 3 מסייעת להתפתחות תקינה של המוח, ובכך מחדדת את המחשבה ומשפרת את יכולות הלמידה של הילד.
- סיוע למערכת החיסון – אומגה 3 משפיעה על הפחתת גורמי דלקת ועל תפקודה התקין של מערכת החיסון, שמשפיעה על התפתחות מצבים כמו אלרגיות, דלקות או אסטמה.
לאומגה 3 יש חשיבות גם להתפתחות התקינה של הגוף בקרב מבוגרים:
- שומרת על תאי העור – אומגה 3 מגנה על תאי העור לאחר הריון, וכן על תאים נוספים שמאבדים את גמישותם בשל הזדקנות.
- מפחיתה את הסיכון לתמותה – אנשים הנוטלים אומגה 3 מאזנים את רמות השומנים בדם, וכך מפחיתים את הסיכון לתמותה ולמחלות לב.
- מסייעת לתפקוד התקין של המוח – יש הטוענים כי אומגה 3 משפיעה לטובה על התפקוד הקוגניטיבי וההתנהגותי של האדם, כמו גם על מצב הרוח.
- מגינה במצבי סטרס – אומגה 3 עשויה לסייע בהפחתה של ההורמון המייצר תגובת לחץ בגוף, וכך עוזרת לגוף להתגבר על ההשפעות הפיזיות והנפשיות של מתח נפשי.
מקורות לאומגה 3
שני המקורות המרכזיים לאומגה 3 הינם דרך תזונה ודרך תוספי מזון. תוכלו לצרוך אומגה באופן טבעי במאכלים הבאים:
- דגים
- שמנים למיניהם – קנולה, פשתן או זית
- פולי סויה
- אגוזי מלך
- זרעי צ'יה
- מרווה
לאנשים שלא צורכים מקורות אומגה 3 באופן טבעי, מומלץ להתייעץ עם גורם רפואי לגבי נטילת כמוסות אומגה 3 להשלמת המאזן התקין של חומצות השומן בגוף. יש להקפיד לקחת אותן מידי יום לפי הוראת הרוקח.
לסיכום
אומגה 3 בנויה משלוש חומצות שומן חשובות לגוף, המסייעות להתפתחות תקינה של המוח ולפעילות תקינה של מערכת החיסון. היא נמצאת בריכוז גבוה בעיקר בדגים, אך גם במזונות אחרים כמו אגוזי מלך או זרעי צ'יה. חשוב לצרוך אומגה 3 כבר מגיל צעיר, ולעיתים יומלץ על נטילת תוסף תזונה של אומגה 3.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.
Comments are closed.