לארגן ברביקיו עם האנשים שאוהבים זה תמיד דבר נחמד! כדי להתחיל קונים בשר וירקות, מביאים פחמים, מדליקים את המנגל, מניחים את המוצרים על האש, ופשוט נהנים מארוחה מלאה, מחברה טובה, בירות ושיחות נהדרות! לעיתים אנו רוצים לארגן ערב גיבוש לעובדים , לחברים ולמשפחה ואין כמו קלילות של ברביקיו כדי לכנס אנשים יחד באווירה טובה. אבל כדי שהערב שלכם יהיה מוצלח – כדאי לשים לב לכמה דגשים שיהפכו את הארוחה לטובה:
בחירת בשר איכותי
בחרו בשרים ועופות טריים, נקיים ומוכנים לבישול. בחרו קצביה איכותית אשר מייבאת נתחי בקר מארגנטינה ואירופה מזני בקר מובחרים. בשר איכותי לברביקיו אפשר להשיג במעדני גורמה באטליז פתח תקווה, בעיקר אם אתם גרים באזור המרכז.
בחרו קצבייה שאתם יודעים שהבשר טרי ואיכותי. אם בחרתם קצבייה טובה כדאי לבקש טיפים ועצות לתיבול נכון של הבשר ומידת הצלייה הנחוצה לו. בחרו נתחים שמתאימים לצלייה על גריל מנגל. החליטו כיצד תרצו לצלות את הבשר, האם על גריל או על מנגל? גריל פחמים נחשב עשיר יותר בטעמי העישון שהוא מספק לבשר, לכן כדאי לבחור בו. לעומת זאת אם יש לכם גריל גז בנמצא תוכלו לחסוך זמני הדלקה ועשן, ולתפעל את הצלייה בדרך הרבה יותר קלה ממנגל.
צליית הבשר
כשאתם צולים בשר חשוב לא "לייבש" אותו ביותר מידי צלייה. את הסטייק צלו פעם אחת מכל צד כדי לא להפוך אותו לקשה מידי. אנטרקוט למשל הוא נתח שומני ומומלץ לקנות אותו יומיים לפני הכנתו ולהניח במקרר על מגש עם מסננת להגרה של הנוזלים, כך תקבלו תוצאה טובה בצלייה.
טיפים להכנת הבשר
אם לא קיבלתם טיפים מהקצב, תוכלו להיצמד לכמה כללים שהופכים ברביקיו לאיכותי. אם תרצו בשר רזה יותר תוכלו לבחור פילה בקר שנחשב פחות שומני מאשר נתח כמו אנטרקוט. מדובר בנתח רך מאוד ופופולרי במידת עשייה וואל דאן ולא מדיום. בחרו את הנתח הזה עבור מי שאוהב את הבשר צלוי.
תוכלו לבחור סינטה שהוא נתח דק יחסית ושומני פחות. כדי להכין בשר סינטה כמו שצריך להכין חורצים בבשר מספר חריצים ומעסים לנתח מספר שיני שום קלופות. צולים לכמה דקות את הבשר מכל צד על המנגל וצורבים מעט. אפשר להגיש את נתחי הסינטה לצד רוטב שום ודבש שיהפוך את הטעם לנפלא!
עוף כדאי להשרות במרינדה לקבלת נתח עסיסי ומלא טעם או לעסות את החתיכות שחתכתם בשמן זית עם עשבי תיבול לטעם מעניין ופיקנטי.
הכנת קבב וקציצות
קבב הוא אחד המוצרים הפופולאריים ביותר בברביקיו משום שהוא קל להכנה, זמין מבחינת מחיר ומכיל שומן ובשר באחוזים נכונים. קבב אפשר להכין לבד באמצעות בשר טרי טחון ותיבול של בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכמון. את הקציצות צורבים מספר דקות על המנגל עד לעשייה טובה. מי שירצה יוכל להגיש את הקבב על פיתה שחתכתם באמצע כך שהיא משמשת כצלחת בתוספת טחינה ועמבה. את הצורה של הקבב אפשר לעגל מעט לקבלת קציצות טעימות.
אל תשכחו את הצמחוניים והטבעונים
כאשר מכינים בשר על האש כדאי לא לשכוח מהטבעונים והצמחוניים שיגיעו לחגיגה שלכם. צלו על המנגל גם ירקות כמו תירס, בטטות, פטריות שהשרתם במרינדה, ושלל ירקות שכולם אוהבים. כך תהיה תוספת טעימה ליד הבר ומנות עבור טבעוניים. בתיאבון!
Comments are closed.