התקף חרדה הוא אומנם זמני אבל בעל השלכות משמעותיות על בריאות הנפש כמו גם ההתמודדות הזוגית. כיצד תוכלו לסייע לבן הזוג בזמן התקף? על כך – במדריך הבא.
בן הזוג סובל מהתקפי חרדה? כך תוכלו לסייע לו
בשנים האחרונות המודעות לגבי התקפי חרדה עלתה באופן משמעותי. עם זאת, למרות המודעות הגבוהה רבים מאיתנו לא באמת יודעים לעומק מה לעשות במידה ובן או בת הזוג חווים התקף. חשוב להבין כי גברים ונשים הסובלים מהתקפי חרדה לא מתכוונים לאכזב אתכם ולכן לא פעם הם מסתגרים בזמן ההתקף או מתרחקים. למרות שבני הזוג יכולים לא פעם לשדר תחושה של עסקים כרגיל, במידה וההתקף מגיע בשנית הוא עלול להחמיר עד לכדי סדרה ארוכה של התקפים שעלולים להתרחש באופן מפתיע – גם בזמן יום כיף אליו ציפיתם בכיליון עיניים. אין ספק כי זוגיות עם אדם אשר מאובחן עם חרדות היא משימה לא פשוטה, אולם זיהוי מוקדם של התסמינים יכול לסייע מאוד לבני הזוג להתמודד עם התקף ואף להתגבר עליו. לזהות את התקף החרדה ולהתמודד איתו לפי ההוראות הוא אתגר משמעותי, אולם באמצעות הטיפים אותם נציג לכם כעת תוכלו לתמוך ולעזור לבן הזוג בזמן שאתם נמצאים יחדיו ביום כיף:
בחירת מילים מדודה
להגיד לבן או בת הזוג "תירגע", "לא קרה שום דבר", או לבטל את הרגשות שלו הוא הדבר האחרון שאתם רוצים לעשות. במקום זאת, בחרו את המילים שלכם בצורה מדודה ותוך שימת דגש מילים חיוביות ולא בהיבט שיפוטי, מאחר והמילים שלכם יכולות להחמיר עוד יותר את התחושה של בן או בת הזוג שמצוי במצוקה. הזכירו לו שוב ושוב כי מדובר באירוע שעתיד לחלוף, ואתם כאן בשבילם.
נשימות
טכניקה של נשימות יכולה לעזור מאוד לאדם שמתמודד עם התקף חרדה. נסו להמעיט במילים ופשוט לתרגל ביחד איתו טכניקה של נשימות, לטובת יצירת הקלה. יש גם תרגילי נשימה מתחום היוגה שעשויים לסייע במקרים מסוימים. הפעולה של הנשימה אותה אתם מבצעים ביחד היא פעולה מרגיעה, ומאחר והתקף חרדה נמשך לרוב בין 2-5 דק', באמצעות הנשימה עצמה ניתן להגיע לתחושה של רגיעה.
תיאור הסביבה
מאחר ואחרי הכול מדובר בהתקף המתרחש ביום כיף המתבצע בחיק הטבע, ים וכו' רצוי לבקש מבן או בת הזוג לתאר את הסביבה. תיאור הסביבה מהווה דרך מצוינת ליצור בעבורו עיצוב כמו גם להתגבר על חוסר האונים כתוצאה מחוסר התמצאות, ועל כן אם בן/בת הזוג מסגולים עודדו אותם בעדינות לתאר את הסביבה שהם רואים, מתוך מטרה ליצור תחושה של קרקוע.
כווץ אגרופים
דרך טובה להתמודד עם התקף חרדה של בן/בת הזוג יכול להתבצע באמצעות בקשה לכווץ את האגרופים. מדובר בפעולה פשוטה אך כזו שמאפשרת להתמקד במשהו אחד ספציפי ולא בהתקף עצמו, ועל כן אם בן/בת הזוג מסוגלים לעשות זאת בקשו מהם לכווץ את האגרופים ובמקביל גם להרפות.
חיבוק
חיבוק יכול לסייע להתמודד עם התקף החרדה, בשל תחושת העיטוף. עם זאת, צריך לקחת בחשבון כי לא פעם החיבוק עצמו עלול לעורר תחושה של קושי וסלידה ולכן יש לבצע את הפעולה בעדינות ורק אם בן/בת הזוג מבקש. לעיתים השתיקה המתרחשת בזמן החיבוק היא זו שיכולה להרגיע ולווסת את הרגשות העזים שעולים בזמן התקף החרדה.
לסיכום, התמודדות עם בן/בת זוג אשר סובלים מחרדה ופתאום באמצע יום הכיף שלכם חווים התקף היא חוויה לא פשוטה בלשון המעטה. עם זאת, זכרו כי התקף חרדה לרוב נמשך דקות ספורות ולכן באמצעות הקשבה לצכים לצד מתן תמיכה מילולית או פיזית תוכלו בהחלט לעזור לו, בדרכם ובאופן שמביע תמיכה עמוקה.
**המידע המוצג הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית.
Comments are closed.